Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΙΝΙΟΥ

Τα καναρίνια εισήχθησαν στην Ισπανία τον 15ο αι. μετά την κατάκτηση των Κανάριων νήσων από τους Ισπανούς. Εξαιτίας ενός ναυτιλιακού ατυχήματος ένα μεγάλο φορτίο καναρινιών δραπέτευσε και σύντομα εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Επίσης το καναρίνι είναι πιθανό να προέρχεται και από το άγριο καναρίνι (serinus canaria canaria), το οποίο κατάγεται από τις Κανάριες νήσους Μαδέρα, Αζόρες, Τενερίφη κ.α.

Το μήκος του άγριου καναρινιού είναι περίπου 12 έως 13 ίντσες καθιστώντας το ελαφρώς μικρότερο από τα καναρίνια που έχουμε σήμερα στα σπίτια μας !!
Το κεφάλι του άγριου καναρινιού είναι κωνικό και τα πόδια σκούρα και γκρι.
Το χρώμα του φτερώματος του είναι συνήθως πράσινο με γκρι ,καφέ με μερικά μαύρα φτερά και συχνά έχουν ένα κίτρινο χρώμα στο στήθος την κοιλιά και τα μαγουλα του κεφαλιού αλλα σε μικρότερη επιφάνεια .
Ο κυρίαρχος τόνος είναι το ελαιώδες γκρι και το ράμφος του αρσενικού είναι μικρό και κωνικό .Τα επικρατέστερα χρώματα είναι τρία το γκρι το μπεζ και το μαύρο της μελανίνης που αναμιγνύεται με μια βάση του λιποχρωμικου κίτρινου και μας αποδίδει το πράσινο που είναι τόσο χαρακτηριστικό .Τα φτερά και η ουρα είναι σκούρα γκρι με μικρές γραμμές κίτρινου - πρασινου το ίδιο συμβαίνει στο στήθος στην κοιλια και τον λαιμό του που είναι λίγο πιο κιτρινοπράσινα λόγο της χαμηλότερης συγκέτρωσης μελανίνης .Η πλάτη είναι σκούρα γκρι με αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου συμμετρικά ευθυγραμμισμένες με τα φτερά της ουράς .Τα αρσενικά το χρώμα είναι πιο έντονο από ότι στα θηλυκά .Όλο το παραπάνω περιλαμβάνει ένα σχεδιασμό σε ένα πράσινο πουλί που αυτό χρησιμοποιείτε ως καμουφλάζ στα πυκνή βλάστηση ώστε να επιβιώνουν από φυσικούς θηρευτές.


πηγές: www.pame.gr
           Εγκυκλοπαίδεια ''Δομή''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου